Főoldal Archívum2007-12 Iskola hírek (2007 december)

Iskola hírek (2007 december)

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
90 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

Az esztergomi Szent Lázár alapítvány és a jugoszláviai Lazarus szeretetszolgálat tagjai a hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak a kábítószer káros hatásairól tartottak előadást.

A hatodik osztályos diákok megkapták a Hepatitis elleni védőoltást. November 3-án a speciális tagozatos diákok Bácsfeketehegyen, a Záporka szavalóversenyen léptek fel. Jovanovic Lazo díjjal tért haza.

November 5-én iskolai sakkversenyt tartottunk. Miljkovic Viktor első, Papp Zsolt pedig második helyezést ért el. A harmadik Kocsis Lóránd lett. November 10-én a MÉTA Drámapedagógiai Kör játékos foglalkozást tartott az agresszív és félénk viselkedésű gyerekeknek és az iskola pedagógusainak. A találkozót a Női Fórum szervezte.

A szabadkai színház szerepelt Kishegyesen. A Charley nénje című vígjátékot iskolánk diákjai is megnézhették.Az Elektrovojvodina az iskola környékén is felszerelte az új égőket, ezzel növelve gyerekeink biztonságát.

November 14-én a Női Fórum ruhaosztást szervezett a rászoruló gyerekeknek.

November 17-én Feketicsen, a Dudás Kálmán szavalóversenyen a következő diákok képviselték iskolánkat: Lénárd Ticián, Csőke Márk, Kalmár Evelin, Hajdú Emília, Miljkovic Tamara, Éter Gréta és Csőke Andrea.

November 22-én iskolanap – Iskolánk 54-ik születésnapját ünnepeltük. Az Agriromagnától egy villanytűzhelyt kaptunk ajándékba, míg a Tartományi Sport- és Ifjúsági Minisztérium képviselője, Csíkos János 10 labdát ajándékozott a gyerekeknek, a Helyi Közösségtől 3000 dinárt kaptunk. Az ünnepi műsorban diákjaink szavalattal, tánccal, énekkel mutatkoztak be, a hatodik osztályosok pedig egy színdarabot adtak elő, mely Spasojevic Magdolna segítségével készült el.

November 23-án a hatodik, hetedik és nyolcadikos diákoknak 18-tól 20 óráig tinidiszkót tartottunk. Nagy sikert aratott a gyerekek körében.

November 26-án a község napjának megünneplésében diákjaink is részt vettek. A negyedik osztályosok énekeltek, Miljkovic Tamara szavalt, és a műsort színesebbé tette a Szajkó énekcsoport is.

November 28-án Valkovics Edit hor-gosi írónő az alsósoknak könyvbemutatót tartott.

December 4-én megérkeztek a civil kiskatonák iskolánkba. Szabó Ferenc, Szabó Árpád, Molnár Csaba és Ocsenás László segédkeznek nálunk. December 4-től sztrájkba lépett az iskola munkaközössége is, 30 perces órákat tartanak a tanárok.December 4-én Szülői Tanácsot tartottunk, ahol az iskolában történő dolgokról, javaslatokról beszélgettünk a szülőkkel.

December 6-án érkezett a Mikulás. A gyerekeknek kis csokikat osztogatott. A III. Csengőszó verseny audícióját is lebonyolítottuk, melyet az újvidéki Szórakaténusz Báb-egyesület és alkotóműhely szervezett. A karaokee versenyen több mint húsz produkciót mutattak be a gyerekek. Nyaralási lehetőség Soltán (Horvátország) 2008. július 19-től 28-ig, az ára 250 euró. Fizetni lehet részletekben is. Jelentkezni Szűcs Karolina és Kormányos Andrea tanárnőknél lehet.

Iskolánkba látogatott a budapesti XVI. kerület polgármestere, alpolgármestere, a kerület képviselői, valamint a Rácz Aladár Alapfokú Művészetoktatási Intézmény küldöttsége. Varga György igazgató és Kovács Péter polgármester felajánlotta segítségét iskolánknak.

Még ez is érdekelheti