Főoldal Archívum2007-11 Hírek az iskolából (2007 november)

Hírek az iskolából (2007 november)

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
81 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. novemberi számában jelent meg.

Papp Orsolya az adai Szarvas Gábor Nyelvművelő Napon II. díjat kapott fogalmazásával. Gratulálunk!
Az őszi futóversenyt az idén is a focipályán szerveztük meg. Az iskola legjobb futói: Jovanovic Lazo, Novakovic Barbara, Nyírádi Sándor, Novakovic Zorica, Özvegy Izolda, Miljkovic Zoran, Hajagos Tamás, Hegedűs Klaudia, Vígh Szabolcs, Mendler Tímea, Csernus István, Papp Marianna, Lórik János, Csordás Boglárka.

Szeptember 26-án tartották meg iskolánkban a Csépe-szavalóverseny községi döntőjét. A Jó Pajtást köszöntöttük 6o. születésnapján. A zsűri (Nárai Éva, Kormos Irén, Fodor Pál és Lennert Géza) nehéz feladat előtt állt. A következő eredmények születtek:

III-IV. osztály:

  1. Nyírádi Léna,
  2. Bakos Dorisz
  3. Bánszki Denisz (Bácsfeketehegy)

V-VI. osztály:

  1. Patyerek Réka
  2. Csőke Márk
  3. Lénárt Tícián

VII-VIII. osztály:

  1. Lódi Csilla (Bácsfeketehegy)
  2. Pásztor Dániel (Bácsfeketehegy)
  3. Kovács József (Bácsfeketehegy)

Az első helyezettek felléptek a Csépe- Emléknapok műsorában.-Békésszentandrási vendégek érkeztek hozzánk, a gyerekek legnagyobb sajnálatára csak pár óra hosszára. Emiatt elmaradt a kézilabda- és a focimérkőzés is, ezzel egy évtizedes hagyomány szakadt meg.

Október 1. – Kezdődött a gyerekhét. A diákok nagy örömre egész héten nem írtak ellenőrzőt, és a felelés is elmaradt. Az alsósok aszfaltrajzzal díszítették az iskola és a községháza környékét, valamint a főutcán is megcsodálhatták a járókelők a munkáikat.

Október 2. – Játék határok nélkül – minden órán játékos vetélkedők voltak, szórakoztató feladványokat oldottak meg a diákok.

Október 3. – Már évek óta nagy sikert arat a kisállat-kiállítás. Közel 5o házikedvencet hoztak el a tanulók az iskolába. A zsűri 6 kategóriában osztott ki érmeket, díjazták a legszebb kutyát, macskát, nyulat, rágcsálót, madarat valamint volt pók kategória is.

Október 4. – 27 fellépő csoport volt a Mini-Megasztáron. A tehetséges diákok szavaltak, énekeltek, táncoltak, sőt még egy Tantestületi gyűlést is láthattunk a hatodikosok előadásában.

Október 5. – Fordított nap. A diákok tanítottak, új igazgató (Povázsánszki Csilla), jogász (Miljkovic Viktor), pedagógus (Miljkovic Tamara), adminisztratív munkás (Csordás Boglárka), könyvtáros (Komáromi Karolina), takarító néni (Csőke Virginia, Kiss Mercédesz), takarító bácsi (Lőrik János, Kecskés Béla) kóstolhatott bele az iskola vezetésébe. Az alsósok szüleikkel, nagyszüleikkel őszi termésekből különféle tárgyakat alkottak. Nagyon jól sikerült állatfigurák, képek, járművek kerültek ki a kezeik alól.

Október 6. – A focipályán a Női Fórum szervezésében Tolerancia-napon vettünk részt. A játékos vetélkedőkön, mérkőzéseken nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Köszönet érte a Női Fórum tagjainak. Fontosak az ilyen események, hogy jobban megismerjük egymást, közösen töltsük el a napunkat.

-Iskolánk 15 diákja Magó F. Emese tanárnővel Elemérre utazott, az aradi vér-tanúkról emlékeztek meg.-Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nyugati-temetőben is, ahol szintén részt vettek tanulóink az ünnepi műsoron.-Szorosabbra szeretné fűzni az iskola tanári kara az együttműködést a szülőkkel. Megpróbáljuk megelőzni, elkerülni a gondokat, ezért amikor észleljük. a gondokat, akkor kezdeményezzük a szülővel való beszélgetést. Eddig pozitív visszajelzéseket kaptunk, a gyerekek viselkedése és tanulmányi eredménye is javul.

-Új tagja van az Iskolaszéknek: ifj. Juhász Bálint. Horváth László elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni az Iskolaszék munkájában, ezért volt szükség a cserére.

-Greiner Endre unokája látogatott iskolánkba Svájcból. Segítséget kért tőlünk, mi pedig Önökhöz fordulunk. Ha tud valaki érdekes történetet, fényképet, bármilyen dokumentumot Greiner Endréről és Greiner Emmáról (óvó néni volt), akkor megkérnénk, hogy jelentkezzen az iskolánkban.

-A Dombos TV-n megjelent az iskoláról készült kisfilm, amit Kálmán Judit készített. Ezentúl szeretnénk minden fontos eseményről beszámolni képekkel is.

-Decembertől 4 civil kiskatona fog vigyázni ránk. Engedélyt kaptunk a minisztériumtól, hogy iskolánkban is letölthessék a fiúk katonaidejüket.

-Az egészségházból Dr. Majláth Norbert gyermekorvos és Tóth Ilona egészségügyi nővér megvizsgálta a diákokat. Megkérnénk a szülőket, hogy ők is folyamatosan ellenőrizzék gyerekeiket, és ha észreveszik a „bogarakat”, különféle bőrbetegségeket, akkor értesítsék a tanító nénit, osztály-főnököket.

-Kishegyes Község Fejlesztési Társulása nyert egy pályázaton. Iskolánk így 2 számítógéppel, 1 nyomtatóval, 1 fénymásolóval, 1 projektorral, vetítővászonnal, 2 digitális fényképezőgéppel, spirálos fűzőgéppel, 2 digitális hangrögzítővel, 2 mágneses falitáblával, 1 multifunkcionális berendezéssel (fax, fénymásoló együtt) gazdagodik.

-Iskolánk diákjai ruhagyűjtést szerveznek a rászorulóknak. Továbbra is várjuk a kinőtt ruhákat, cipőket. Előre is köszönjük.

-A speciális tagozatos diákok meghívást kaptak Bácsfeketehegyre, a Záporka szavalóversenyre. Már lelkesen készülődnek.

Molnár Márta

Még ez is érdekelheti