Főoldal események Mátyás király aranyszőrű báránya a Cselefendi néptánccsoport feldolgozása által a kishegyesi színházban

Mátyás király aranyszőrű báránya a Cselefendi néptánccsoport feldolgozása által a kishegyesi színházban

írta: Bakos Dorisz
175 views

Július 30.-án, 20 órai kezdettel a Cselefendi tánccsoport színdarabot adott elő falunk Színházában. A fiatal korosztály egy igazán ismert és népszerű magyar népmesét dolgozott fel. Ez pedig nem más, mint a Mátyás király aranyszőrű báránya.

Papp Petronella hetedikes diák falunk általános iskolájában valamint a Cselefendi tánccsoport egyik tagja. Három éves kora óta táncol magyar néptáncot. Erre mondhatjuk, hogy előbb tudott már táncolni, mint járni. :D Érdeklődése a magyar néptánc iránt tíz évvel később sem hagyott alább és most mesél nekünk a csoportuk előadásáról, a felkészüléstől egésszen a további tervekig.

 Kinek az ötlete volt, hogy pont ez a színdarab legyen?

Kovács Hanna és Patyerek Csaba a tánccsoport megalakulásától kezdődően a csoport vezetői és oktatói. Mint mindig igyekeznek színesebbé tenni a csoportunkat és most úgy döntöttek, hogy ezt a népszerű magyar népmesét dolgozzuk fel.

Hányan vettek részt az előadásban? Milyen korosztály?

A csoportunk mind a 21 tagja aktívan részt vett az előadásban. Mi a 13,14,15 éves korosztály vagyunk, azaz hatodikos, hetedikes, nyolcadikos diákok.

Úgy hallottam, hogy a díszletet ti magatok készítettétek. Mesélj erről. Mi mindenből készült? Mit gondolsz olyan lett végül, mint amilyennek szeretétek volna, hogy legyen?

Papír, festék, ecstek, olló, ragasztó. Ezek voltak a fő segítségeink. A díszlet főként papírból készült, de a korona pélául varrva lett, méghozzá az egyik csoporttársunk varrta. Igazán érdekes volt, hogy ezt a mi kezünk munkájára bízták és mi igyekeztünk is a legjobban megvalósítani az elképzelést. Igen, én megvagyok elégedve vele.

 Mennyi időtök volt felkészülni az előadásra?

Majden egy hónapunk volt felkészülni, pontosabban 28 nap. A csoportvezetőink igyekeztek minnél többször összerántani a csapatot, majd a közeledve az előadás napjához, napi szintűvé váltak a próbák. Azaz a hétvégék kivételével a csoporttagok minden hétköznap délelőtjüket a színházban töltötték, ki sem látszva a felkészülésből.

Milyenek a visszajelzések? Tetszett a nézőknek?

Én remélem. Mi a csoportvezetőinkel együtt igyekeztünk színesebbé tenni ezzel az előadással az izzasztó, meleg nyári napokat. Remélni tudjuk, hogy a közönségnek érdekes volt ez az egy óra.

Ti, mint csoport, megvagytok elégedve a teljesítményetekkel?

A válasz röviden és tömören, Igen. Élveztük a kezdetektől a végéig a próbákat és úgy gondolom, hogy szép eredmény született.

 

 Mondtat, hogy viszitek tovább az előadást másfelé is. Hova? Mikor?

Az a terv, hogy szeptembertől más falvak, városok színházaiba is ellátogatunk és megpróbáljuk felfrissíteni ezzel az előadással az embereket.

 

 Mi minden kellett, ahhoz hogy megvalósulhasson ez az előadás? Mik voltak a legfontosabb dolgok, melyek nélkül nem lett volna sikeres az előadás?

Kitartás, szorgalom, jókedv. Talán ez a három a legfontosabb, hisz ha valamit szívesen csinálunk, akkor az nem esik nehezünkre és így szinte garantált a siker. Emellett a rendszeres próbákra járás s, hogy odategyük magunkat, amikor kell, alap dolgok.

 Voltak nehézségek a felkészülés során? Ha igen, mik voltak azok?

Fársztó volt időnként, főként ebben a nagy melegekben. A nagy naphoz közeledve pedig egyre izgatottabak voltunk, ami persze normális, de mikor egy egész csoport izgatott, egszerre örül, fél, fáradt elekzdődik a nem odafigyelés, a „jól van, már úgyis tudom, nem veszem most olyan komolyan” dolgok. Haha. De azt hiszem ez mind normális s ilyenkor vannak ott a csoportvezetőink és helyreraknak bennünket.

Mit tartasz a legfontosabbnak, ami elengedhetetlen ahhoz,hogy jó teljesítmény szülesen?

Kitartás, mint azt már említettem, valamint az összhang a csoporttagok s tanáraik között kulcsfontosságú. Ha ezek megvannak, akkor együtt képesek vagyunk mindenre.

 

Papp Petronella, a Cselefendi tánccsoport lelkes tagja Papp Petronella, a Cselefendi tánccsoport lelkes tagja

Még ez is érdekelheti