Főoldal Archívum1995-08 Tisztelt Olvasó!

Tisztelt Olvasó!

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
172 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 1995. augusztusi számában jelent meg.

Régóta foglalkoztat bennünket a gondolat, hogyan is tájékoztassuk Kishegyes lakosságát az időszerű eseményekről? Hogyan ismertessük polgárainkkal terveinket, elképzeléseinket, hogyan juttassuk el hozzájuk az információt elért eredményeinkről, gondjainkról, esetleges kudarcainkról? Hogyan és hol tudják lakosaink közölni velünk és falubéliekkel ötleteiket, meglátásaikat, véleményüket?

Felvetődött már helyi (vagy községi) rádió, kábeltelevízió létesítésének az ötlete is, de nem hihető, hogy erre a közeljövőben lesz reális lehetőség. Az egyetlen vajdasági, magyar nyelven megjelenő napilap és a kelleténél talán nagyobb számú magyar nyelvű hetilap hasábjain meglehetősen ritkán írnak rólunk. Ezek a sajtótermékek egyébként is szerény példányszámban kerülnek Kishegyes polgárainak kezébe. A szomszédközségben, Topolyán megjelenő Hírlap-Vesnik című időszakos lap eljut ugyan több háztartásba, de az általunk közölt információkért rendkívül sokat kell fizetnünk. Ez gátol bennünket a terjedelmesebb és rendszeresebb tájékoztatásban.

Ez év elején Gyomaendrődön jártunk és egy ottani magánlap felelős főszerkesztőjével, Hornok Ernő úrral folytatott beszélgetésünk során született egy kishegyesi újság kiadásának a gondolata. Hogy az ötlet megvalósult és a lap Önök elé került, azért köszönettel tartozunk a főszerkesztő úrnak és a Gyomai Kner Nyomda Rt-nek.

Elképzeléseink szerint a lapot érdeklődésüktől függően, negyedévenként, esetleg kéthavonta jelentetnénk meg. Kérjük, észrevételeiket közöljék a Helyi Közösség szakszolgálatával, legyenek azok dicsérnek vagy elmarasztalóak, tudassák velünk, mit tartanak jónak benne és mit hiányolnak belőle. A lap további sorsa kizárólag az Önök véleményétől függ.

Tisztelettel: Sípos Béla a Helyi Közösség titkára

Még ez is érdekelheti