Főoldal Archívum2007-12 A Női Fórum berkeiből

A Női Fórum berkeiből

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
51 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

Nemrégiben visszahallottam egy kissé rossz indulatú megjegyzést: Még a csapból is a Női Fórum folyik… De el vannak magukkal keveredve… Így egy kis időre leálltam: úgy a Dombos tévén, mint a helyi lapban igyekeztem kerülni a Női Fórumról szóló híreket.De rájöttem. Nem kellett volna. Egyrészt, úgy gondolom, akit zavar, az úgy sem fogja olvasni, akit meg érdekel, annak hiányzott. Másrészt, miért nekünk kellene szégyellenünk, hogy dolgozunk, és miért ne dicsekedhetünk, ha vannak szép eredményeink?


Annak idején, amikor alakultunk, elsősorban a falun élő nők helyzetének javítását céloztuk meg, de már a kezdetekben kiderült, hogy a szervezetbe tömörülő tagok nem egyformán gondolkodnak – ami persze cseppet sem káros, sőt! Így sokfélébe csipegettünk és csipegetünk még ma is és lassan – lassan kialakul a szervezet arculata.

Hogy a megalakuláskor kitűzött célunkról nem feledkeztünk meg teljesen, mi sem bizonyítja jobban, hogy november végén a valjevói Hora nőszervezet projektumának részeként falunkban szemináriumot szerveztünk a falun élő nők helyzetének javítása érdekében. A kishegyesi könyvtárban szervezett előadáson összesen 17 nő vett részt – a község mindhárom településéről. A két előadó: Dragana Milojevic és Olga Zdjelar. A szeminárium eredményeként a résztvevők megegyeztek abban, hogy mielőbb akciót indítanak a Nemek egyenlőségével foglalkozó községi bizottság létrehozására. A jelenlévők még a szeminárium idején kidolgozták a bizottság megalakítását szolgáló aktivitásokat.


Szervezett ruhaosztási akciót most ősszel is tartottunk – és hogy nagy a szegénység a faluban, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az összegyűjtött ruhák nem egész egy óra leforgása alatt „elkeltek”. Különösen a kisgyerek holmik iránt volt nagy az érdeklődés, ezért kérem egyrészt azokat, akiknek van felesleges gyermekholmijuk, juttassák el a Női Fórumhoz, ugyancsak kérem azokat, akiknek szükségük van gyermekholmira, jelentkezzenek a Női Fórum bármely tagjánál. Legközelebbi ruhaosztáskor előnyt élveznek azok, akik legutóbb nem jutottak ruhákhoz.


A Női Fórum egy magyarországi támogatójának köszönve 50 euró értékben az idén is hozzájárult a Művelődési Egyesület Mikulás házhoz megy akciójához, melynek során a Mikulások ellátogattak a hátrányos helyzetben élő gyerekekhez.


Terveink szerint karácsony előtt – a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan – az idén is meglátogatjuk az idős, magányosan élő polgártársainkat és szerény süteménycsomaggal tesszük ünnepélyesebbé számukra az ünnepet.

Még ez is érdekelheti