Főoldal Archívum2007-12 Tisztújítás a fiatalok között

Tisztújítás a fiatalok között

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
103 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának kishegyesi községi szervezete pénteken tisztújítást tartott Bácsfeketehegyen, a Tüziben. A szervezet eddigi vezetése – közülük is kiemelkedően ifj. Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke és a VMSZ IF eddigi községi elnöke – szerepet vállalt a helyi és a községi szervezet, a községi képviselőtestület és a központi VMSZ munkájában is, így nem tudtak annyi időt szánni a helyi Ifjúsági Fórum tevékenységére, mint amennyit szerettek volna, felajánlotta lemondását.

A gyűlést megtisztelte jelenlétével Csíkos János, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság titkárhelyettese, Szügyi István, Kishegyes község elnöke, Pál Károly, a községi képviselőtestület elnöke és Fremond Árpád, a VMSZ IF elnöke, akik néhány szóban véleményezték az eddigi vezetőség munkáját, illetve kitértek a kihívásokra, melyek az új vezetőségre várnak.

Ezt ifj. Juhász Bálint kronológiai áttekintése követte, melyben a szervezetnek az elmúlt időszakban kifejtett tevékenységéről beszélt. Ebben elmondta, hogy a párt ifjúsági szekciója 2006. júniusában alakult, de csak azon év októberére érte el mai formáját. A Kishegyes községi szervezet alakuló ülésére 2006. november 4-én került sor, mely azóta több szervezettel is együttműködve számos akcióban vett részt, eközben folyamatosan növelve tagságát.

Legnagyobb eredménynek mégis a januári parlamenti választásokon való községi szinten kiemelkedő szereplést tekinthetjük, ami többek között a fiatalok aktív bevonásának is betudható. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok ilyen, vajdasági szinten egyedülállóan pozitív hozzáállása nagy mértékben a község vezetőségének, közülük is főképp Pál Károly az új generációk felé való nyitottságának köszönhető.

Elemzése végén ifj. Juhász kiemelte, rendkívül fontosnak tartják, hogy a szervezeten belül más fiatalok is lehetőséget kapjanak a bizonyításra, illetve, hogy részt vállaljanak a munkából és a jövőbeni eredményekből.

Szem előtt tartva már a jelölés alkalmával is az elvet, hogy a község egyik magyarlakta falvából az elnök, a másikból az alelnök kerüljön ki, a helyi szervezeti vezetők megnevezték jelöltjeiket, akiket a közgyűlés olyan egyhangúlag el is fogadott, hogy ilyen összefogást Belgrádban még Koszovót illetően is ritkán látni. Az új vezetőség tehát: Farkas Hajnalka – elnök, Kiss Kornél – alelnök, Mohácsi Viktória, Tóth Zsuzsanna, Tarkó Lilla, Horkai Zsolt, Kelemen Adél – elnökségi tagok.

Kiss Kornél

Még ez is érdekelheti