Főoldal Archívum2007-12 Választások lesznek a Dombosi Állatfarmon is

Választások lesznek a Dombosi Állatfarmon is

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
132 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. decemberi számában jelent meg.

 

Mint ismeretes, a jövő évben nem csak elnökválasztás lesz Szerbiában, de megtartják a tartományi és önkormányzati választásokat is. Mint megtudtuk, a Nagy Állattanács az Állatfarmon is összeült, és az önkormányzati választások napjára kiírta az állatfarmi választásokat is. Most bemutatjuk azokat, akik már jelezték, megmérettetik magukat.

Alamuszi Nyuszipárt

Vezetőjük, Nyúl II. Béla zváni Nyuszi lapunknak elmondta: programja, hogy a parkból ipari park legyen, az ipari parkból viszont park. Ha viszont a többség úgy véli, helyesebb, hogy ne legyen park a parkból, se ipari park az ipari parkból, de ipari park se legyen a park, ahogyan a park se legyen ipari park, a maga részéről ezt a megoldást is támogatná. A lényeg, hogy elég répa legyen. A perszonális autonómiát is támogatják, ha éppen olyan a kedvük. Fontosnak tartják a répapálesz és a káposztaser-ellátás stabilizálását is, és támogatják, hogy piaci napokon továbbra se legyen elsietve a piactér takarítása, mert addig rágcsálhatják az elhullott káposztaleveleket. Mint nyúlpárt, a rágcsálókkal lépnének koalícióra, s elzárkóznak a radikális vadállatoktól.

Szlogenjük:

Mi nem fogunk mindent leNYÚLni!

Egységes Eb- és Kutyaszövetség

Mani Puli, a párt elnöke úgy véli, elég volt abból, hogy a politikusok a választópolgárokat a szavazás után kutyába sem veszik. Elég volt abból is, hogy a bácsfeketehegyi folyton több kutyatápot kapnak a kishegyesiektől. Ezért terveik szerint, ha hatalomra jutnak, Kishegyes lesz Bácsfeketehegy, és fordítva, aztán majd meglátjuk, ki ugat a végén! Szabad vonyítási jogot követelnek a községi képviselő-testület ülésein! Ha nem, továbbra is levizelik a fákat. Ha mégsem sikerül a két falut kicserélniük, úgy akad egy póttervük is: ez falunk elfordítása kilencven százalékos szögben. Ennek megfelelően a Moholi – Dr. Babcsányi – Zöldkert – Kulai út fog Szabadkára, illetve Újvidékre vezetni, míg a Fő utca – Topolyai út Moholra és Kulára. A Kutyaszövetség szerint ugyanis meg kell adni az esélyegyenlőséget azoknak az ebpolgároknak is, hogy a főútvonalon szaladgáljanak, akik eddig a mellék¬szárnyon éltek.

Szlogenjük:

Elég volt a pitizésből! Ugass!

Süldők Borjak Ifjak Fóruma

A szakértelmükre hivatkozó fiatalok pártpolitikától mentes szövetsége azt mondja: elég volt a szülői akolmelegből, önállóságot a szakértő fiataloknak! Illetve hatalmat, pozíciót, szolgálati autót és laptopot. Ideje kilép¬ni a szófogadó állati sorsból, és szakmailag nézni a dolgokat. Ehhez sok bizottságot kell alapítani! De legelőször is a bizottságokat megalapító bizottság előkészítő bizottságát. Minden bizottsági elnöki posztot szívesen ellátnak, szakmailag, pártmentesen. Ehhez csak szép öltönyöket kérnek, szép autót és szép lányokat, esetleg elég szép külföldi napidíjjal. Mindebből lesznek a szép bizottságok.

Jelige:

Szép az élet, szép az állat!

Svarglimentes Állatfarmot Mozgalom

Választási Malac, a mozgalom irányítója kiemelte: elég volt az állatfarmi disznóságokból! Soha ennyire nem éltek vissza még településünk lakóinak jóhiszeműségével. Hisz mit ígért a polgármester? Hogy kolbászból lesz még a kerítés is! De ez csak a malacok kárára valósítható meg. Ez ellen tiltakoznak, disznói jogaik érvényesítése a céljuk. A trágyából pedig kérik a jogos százalékot, elegük van abból, hogy privatizálják a ganéjukat, de szalmát cserébe nem kapnak, csak üres ígéreteket. Síkra szállnak azért is, hogy tovább már ne miskárolják a malacokat, ez náci sterilizációs módszert!

Szlogenjük:

Dögöljön meg a szomszéd tehene!

Vajdasági Magyar Baromfiak

Annak ellenére, hogy a párt Baromfiaknak nevezi magát, ez csak álca: tipikus női civil egyesületről van szó. Elnökasszonyuk, dr. vitéz Kendermagfalvyné Tyukodi Szeszél szül. özvegy Tanyasibaromffy Csibe szerint végső ideje, hogy kikotródjon az ólból az a sok macsó állat, akiknek máson sem jár az eszük, csak azon, hogy felcsinálja őket, khmm, már elnézést… Meg hogy a vályúhoz oda sem engedik őket, de a családot nekik kell eltartaniuk! Plusz a házimunka, a ganyézás! Mert a sok baromja a kocs¬mában gyakorolja, hogyan álljon fel két lábra, miután négy lábra ereszkedtek. Kakaskodni persze tudnak, a párt vezetőit lelibázzák, útszéli csirkéknek nevezik őket, de mindez üres kukorékolás!

Szlogenjük:

Lábosba a kakastökét, ne éltesse a főnökét!

Krivajáért Polgárok Egyesülete

A legyeket, szúnyogokat és mindenféle egyéb undorító bogarat, kukacokat, a dögtetemeket és a koszos-büdös vizes környezetet kedvelő állatfajok egyesülete csupán egy közleményt juttatott el hozzánk, amelyben köszönetet mondanak az állat¬farm lakóinak, hogy önös érdekeik okán nem engedélyezik a Krivaja kikotrását, hiszen számukra éppen ez az ideális állapot. Szeretnék, ha még mocsarasabb lenne a patak, ha még több dög úszna a vízben, de belátják, a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehetnek telhetetlenek.

Jelmondatuk:

Ne öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Haszonállatok Dombosi Szakszervezete

A főleg igáslovakat, teheneket tömörítő szakszervezetének képviselője, Szódás Lova lapunknak elmondta: ők, mint munkavállalók nemigen mondanának sem¬mit, csókoltatják tulajdonosaikat, a nemes kishegyesi vállalkozókat, akik dehogyis kezelik őket rabszolgaként, az sem igaz, hogy nem kapják meg az állatorvosi biztosítást, minden hó elején euróban kapják meg a jutalékot, aztán úgy osztják be, ahogyan… Az sem igaz, hogy látástól vakulásig dolgoznak, ez csak a vak lovakra igaz, de nekik így jó. Hogy a teheneket meg megfejik, ugye, az normális. Szódás Lova tiltakozott amiatt is, hogy tulajdonosáról nevezték el a szódás-mondást (veri, mint szódás a lovát), ez félreértésből adódott, a helyes mondás: veri, mint boroskólás az asszonyt.

Szlogenjük:

Éljen a főnök! (Ennyiből, mint mi…)

Micimackó György

Még ez is érdekelheti