Főoldal Civil élet Hegyesi képek digitalizációja

Hegyesi képek digitalizációja

írta: Csőke Márk
238 views

December folyamán megkereste lapunkat Tóth Árpád, aki arra kérte a szerkesztőséget, hogy egy felhívást intézzen Kishegyes régi képeinek digitalizációs szándékáról. A felhívás helyett elküldtük kérdéseinket Árpádnak, amit a következőkben közlünk.

Miért tartod fontosnak a kishegyesi képek digitalizálását?

Fontosnak tartom, mivel sokunknak oly értékes a múltunk megőrzése, így a fényképek digitalizálása is mérföldkő lehet, hogy egy olyan virtuális közeget teremtsünk, ahol letűnt korok nemzedékei és a 21. század friss generációi randevút adhatnak egymásnak, emellett fontos lenne, hogy ezek a képek ne legyenek az enyészeté. Kiállítások, magángyűjtemények, kiadványok, illetve internetes kezdeményezések voltak már fényképek megőrzésére. Mi ezt most csokorba szeretnénk szedni, a nagyérdemű elé tárva mindenki számára elérhetővé tenni.

Hogyan képzelitek el a folyamatot?

Egy weboldal kialakítása van folyamatban, illetve körvonalazódik több ötletünk megvalósulása, ha jól alakulnak dolgaink bővülünk egy szkennerrel, ami megkönnyíti jövőbeli munkák. Szeretnénk bevonni idővel lelkes önkénteseket is.

 

Hogyan tudna segíteni, aki szeretné támogatni a projektet?

Mindenképp sok fotóval! Bármilyen támogatást, ötletet, biztatást örömmel fogadunk. Többen jelezték, hogy szívesen segítenének a projektben, a Szó-Beszéd például egy szkennert is biztosít majd számunkra. Aki szeretne kapcsolatba lépni velünk, keressen bennünket bizalommal a [email protected] email címen.

Még ez is érdekelheti