Főoldal Intézményeink hírei XIV. Fekete Mihály Emlékverseny

XIV. Fekete Mihály Emlékverseny

írta: Fülöp Valentin
23 views

Zentán tartották a Fekete Mihály Matematikai Emlékverseny döntőjét a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium épületében. A két fordulós versenyre több mint 200 általános- és középiskolás diák jelentkezett, közülük 120 jutott el a zentai döntőre. Iskolánkat Lengyel Viola (5.a), Halasi Annabella (5.b), Süli Babett (5.b), Bácsi Virág (5.c), Gál József (7.c), Kalauz Katarina (7.c) és Világos Adriana (7.c) képviselték.

Gál József a hetedikesek mezőnyében megszerezte a második helyet, ezzel bekerült a 20 tagú vajdasági csapatba, amely az Ukrajnában megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen fogja képviselni tartományunkat.

Halasi Annabella, Süli Babett, Bácsi Virág és Kalauz Katarina dicsérő oklevélben részesült. Lengyel Viola első versenyén szépen teljesített. Világos Adriana más elfoglaltsága miatt nem tudott elutazni a versenyre.

A középiskolások mezőnyében Paróczi Orsolya harmadik helyezést ért el, ezzel ő is bejutott a vajdasági válogatottba, és egy nemzetközi versenyen fogja majd képviselni Vajdaságot.
A diákok felkészítője Magyar Tibor.

Még ez is érdekelheti