Főoldal Közügyek Petíciógyűjtés a Szeged – Bácsfeketehegy buszjárat újranyitásáért

Petíciógyűjtés a Szeged – Bácsfeketehegy buszjárat újranyitásáért

írta: Csőke Márk
1,7K views

2020. január 5-én megszűntek a menetrend szerinti járatok Szeged és Bácsfeketehegy közötti szakaszon. A Sutrans és a Bečejprevoz által működtetett vonal megszűnése súlyosan érinti a vajdasági lakosságot, hiszen ezt a járatot igen sokan használták, mint az egyetlen tömegközlekedési eszközt Szeged és ezen terület között. A döntés nem csak a diákokat érinti, akik heti rendszerességgel használták a buszjáratot, hanem megnehezíti az utazást más, gépkocsival nem rendelkező személyek számára is Szeged és Vajdaság között.

Így a kishegyesi helyi lap, a Szó-Beszéd szervezésében és a Kishegyesi és Bácsfeketehegyi Helyi Közösség támogatásával petíciógyűjtésbe kezdtünk, melyben szeretnénk felszólítani a fent nevezett két busztársaságot, hogy valamilyen módon – ha máshogy nem, akkor csökkentett járatszámmal vagy némileg emelt jegyárakkal – nyissák újra a járatot!

A petíciót 2020. január 16. és 23. között 7.30 – 14.30 , valamint január 17-én, pénteken 17 – 19 óra között lehet aláírni a helyi közösségekben. Személyi igazolványra szükség van az aláíráshoz!

Még ez is érdekelheti