Főoldal Művészet Pályázati felhívás karantén idejére

Pályázati felhívás karantén idejére

írta: Csőke Márk
165 views

Napra pontosan másfél hónapja tart a koronavírus járvány miatti rendkívüli állapot. A kezdeti ijedelem után lassan kezdődnek az enyhítések és mi is fellélegezhetünk, úgy tűnik, hogy egyelőre elkerültük azokat a forgatókönyveket, melyek Olaszországban, Spanyolországban és Nyugat-Európa többi országában történtek. A mostani helyzethez foghatót eddig még nem tapasztaltunk, ennek vannak negatív és pozitív hozadékai is. Az egyik pozitívum, hogy a rohanó világ kicsit lelassult, így több időnk juthat önmagunkra.

A Szó-Beszéddel a körülményekre reflektálva 3 különböző pályázatot hirdettünk meg:

1. Rajzpályázat elsősorban gyerekek, iskolások részére, de bármilyen képzőművészeti alkotással lehet jelentkezni. A téma, hogyan tapasztalják meg a körülmények változását, online oktatást, bezártságot és ezt hogyan tudják papíralapon kifejezni. 

2. Fotópályázat “Fogság és szabadság” címmel. Itt elsősorban a rendkívüli helyzet mindennapjairól készült képeket várunk.

3. Íráspályázat, melynek célja, hogy bemutassa, hogyan éljük meg a bezártságot, hetek után este a szabad sétákat, stb. Ezek lehetnek versek, naplószerű bejegyzések, rövid történetek, elbeszélések is. 

Hiszünk abban, hogy ezekkel a tevékenységekkel pozitív töltetet tudunk vinni a monotonná váló hétköznapokba és akkor is hasznos elfoglaltság, hogyha nem is szeretnénk pályázni vele. A munkákat a [email protected] e-mail címre várjuk és a legjobb munkákat értékes ajándékokkal jutalmazzuk és publikálásra kerülnek a következő számunkban.

 

A borítókép Becskei Anikó rajzának részlete.

 

Még ez is érdekelheti