Főoldal Archívum2007-11 Helyi közösség hírek (2007 november)

Helyi közösség hírek (2007 november)

írta: Szó-Beszéd Adminisztrátor
84 views

Figyelem!
A következő bejegyzés a Szó-Beszéd nyomtatott kiadásából származik, így annak tartalma esetlegesen elavultnak tekinthető. A Digitális Archiválási projektünk során végrehajtjuk a fellelhető összes Szó-Beszéd kiadás digitalizálását és közreadását további felhasználás céljából. A alábbi cikk nyomtatásban a Szó-Beszéd 2007. novemberi számában jelent meg.

 

Hogy ne a háza ússzon!

A Helyi Közösség emlékezteti a polgárokat, hogy a közterületekről szóló községi határozat értelmében mindenki köteles a háza előtti árkot rendben tartani!

Járda a Temető utcában is!

A Helyi Közösség támogatásával a Cziráky (Köztársaság) és a Rózsa (Hős) utca után falunk újabb utcája kapott szilárd járdaburkolatot.

Járda létesítés a Temető utcában

 

Fejlesztések a focipályán is

Szintén a Helyi Közösség támogatásával kezdődtek el fejlesztések a focipályán is. A munkálatok tavasszal folytatódnak. Remélhetőleg addigra a Nemzeti Fejlesztési Tervből megígért pénzek is megérkeznek.

A kishegyesi futballpálya fejlesztése

Továbbra sem lehet tudni, ki a szennyező

Az augusztus-szeptember folyamán észlelt szennyezések után továbbra sem lehet hivatalosan tudni, ki a szennyezi a Krivaját. Noha mindannyian tudjuk, melyek azok a topolyai vállalatok, amelynek szennye rendszeresen kiírtja a folyó élővilágát, sem a Környezetvédelmi Felügyelőség, sem a DTD vállalat részéről nem történtek olyan lépések, melyek közelebb vinnének bennünket a megoldáshoz.

A vízelemzés eredményei szerint nehézfém ugyan nem került a folyóba, az élet azonban egyre elviselhetetlenebb a Bácsér kishegyesi szakasza mellett. Felmerült annak lehetősége is, hogy tiltakozásként polgári engedetlenségre kerül sor, és a kishegyesiek egyszerűen lezárják a folyót a topolyai község határán, az akció azonban egyelőre várat magára.

Nem tudni ki szennyesi a Krivaja folyót Kishegyes előtt

A Híd (Partizán) utca alsó felének rendbetétele

A Fácán Vadászegyesület és a Helyi Közösség közös akciójaként elkezdődött a Híd utca alsó részének rendezése. A tervek szerint a megtisztított területen játszótér és egy kisebb futballpálya létesül.

Folytatódik a Nagypark rehabilitációja

Még a téli fagyok beállta előtt Takács Edvárd kert- és tájépítész tervei szerint folytatódik a Nagypark rehabilitációja. Hamarosan elkészül a parkot átszelő ösvény, majd november folyamán elkezdődik az újabb fásítás is.

A kishegyesi Nagypark rehabilitációja

Ilyen lesz!

Elkezdődtek a munkálatok a Helyi Közösség tetőterén. A Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkársága 2.940.000 dináros támogatásának köszönhetően október elejénelkezdődtek a munkálatok a tetőtér kiépítésén. Mint ismeretes a tetőtérben egy konferenciaterem, két iroda, egy tanácskozó terem és négy vendégszoba beépítésére kerül sor. A munkálatok a tervek szerint 2008 márciusában fejeződnek be.

A Kishegyesi Helyi Közösség tetőterének látványterve

Még ez is érdekelheti